• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

11/09/2014

Panxhari i kuq, nje kure natyrale per presionin e larte

Pirja e lëngut te panxharit për rregullimin e presionit të gjakut.


 Kjo eshte këshilla qe  vjen nga Barts dhe nga  Shkolla Mjekësore e Londrës ku, sipas të dhënave ne një nga hulumet e fundit, pija e bëre nga kjo perime do të zvogëlonte  efektet negative në lidhje me  hipertensionin


Ne besojmë se rritja e futjeve  te perimeve me permbajtje te  larte  nitrati në  nje dietë, te  tilla si perimet me gjethe jeshile dhe panxhari, mund të jenë një strategji pozitive për të përmirësuar shëndetin kardiovaskular.

Për të siguruar efektet pozitive në presionin e gjakut është nitrati, një substancë e cila, pasi asimilohet shndërrohet në nitrit dhe pastaj në oksid nitrik. Ky proces përfundimisht çon në një zgjerim te enëve të gjakut duke lejuar një rrjedhje më lëngeshme te gjakut.
do te ishte e mjaftueshme ,marrja e rreth 0.25 litrave te lengut te panxharit te kuq ne dite ,qe konsiderohet ekuivalente me nje filxhan caji ne dite .

Tags:

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians