• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

11/13/2014

Kivi ose kiwi ,dhe vetite e tij

Kiwi kundra gripit e te ftohures.

Jane te perkryer per te parandaluar gripin e te ftohuren : 100 g nga tuli i kivit permban 85 miligram te vitamines C ,ato kane me teper permbajtje te vitamines C se  se vete portokallet e mandarinat .

Keshtu qe nje frut i vetem mbulon nevojat e perditeshme te acidit askorbik (ndryshe quhet vitamina C) , dhe mbi te gjitha garanton substanca te shendeteshme si potasi,(nje mineral ky i domozdoshem per te rregulluar presionin e gjakut ) ; Luteineen (qe ka nje veprim antioksidues ) si dhe acidin folik ( i domozdoshem per sintezen e proteinave).

Tags:

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians