• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

8/20/2014

Estrogjenet "armiqte "e parkinsonit

Nga studime te panumerta eshte treguar se tek femrat format e parkinsonit jane me pak te renda .Ky pohim do te vinte fale rolit mbrojtes qe luajne estrogjenet,hormonet kryesore femerore ,dhe aksionit te tyre te dopamines ,nje neurotransmetues ky qe leshohet nga truri dhe rregullon nje seri funksionesh ,si memoria,gjumi,humori,etj.Nivele anormale te kesaj substance jane ne bazen e shume semundjeve ,dhe nder te tjera sic e thame me larte semundja e parkinsonit.Nje terapi me estrogjene mund te ishte baza per kura te crregullimeve te ndryshme  cerebrale,nder keto dhe parkinsoni

Tags:

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians