• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

6/23/2014

Vetitë dietike dhe fitofarmaceutike te kajsiseFrutat e kajsisë përdoren të

 freskkta ose të thata, si dhe të

  përpunuara në trajtë

kompostoje, reçeli dhe lëngu

 të këndshëm.


Fruta e freskët ka vlerë të mira ushqimore. Ajo

 përmban rreth 14% sheqerna, acide organike,


 albumina, pektinë, kripëra minerale, si: kalium,

 fosfor, kalcium, vitamina të ndryshme si provitamina

 A, Vitaminë B1, B2, PP, C etj. Në frutat e thata sasia 

sheqerit arrin deri në 60%. Thelpinjtë janë të pasur

 me albumina deri 28% dhe me vajra deri 55%.

Frutat e kajsisë janë të shijshme, atomatike dhe

 pe;qehen nga të gjithë. Ato luajnë një rol të 

rëndësishëm në pastrimin e gjakut. Përdoren me efekt

 edhe në rastet e zënies së zërit. Kajsitë janë ushqim i

 çmueshëm për ata që vuajnë nga 

sëmundjet e mëlçisë.

Bërthamat e kajsisë përdoren kundër dhimbjes së 


kokës. Për këtë qëllim ato piqen dhe hahen me mjaltë

 për t’u tretur më lehtë.

Tags:

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians