• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

5/21/2014

Vetite kuruese te kopres se eger

Bima përbëhet nga frytet e thara të 

koprës së egër,që është bimë dy-ose

 shumëvjeçare e vendeve të 

thata barishtore buzë rrugëve të 

zonës së ulët. Në

 sajë të esencës së pasur me anetol

 dhe fenkon, frytet

 e koprës së egër kanë veti të

 shumta kuruese
.
PËRGATITJA E PËRDORIMI:


 Një lugë çaji

 i thërrmuar hidhet në një enë ku shtohet gjysmë

 gote me ujë te valuar; ena mbulohet me kapak dhe 

lihet 15-30 minuta, duke e tundur herë pas here.

 Pastaj lëngu kullohet dhe pihet; merren 2 doza të tilla

 në ditë
.

VETITË:


- Liron ngërçet e muskulaturës së lëmuar


- Këshillohet si mjet kundër fryrjes së zorrëve


- Shton qumështin te gratë me fëmijë në gji

- Lëngëzon gëlbazën


- Vepron kundër parazitëve të jashtëm dhe të


 brendshëm

- Shton hormonet seksuale femërore

- Forcon punën e stomakut dhe të zorrëve


- Kundër gazrave të zorrëve, veçanërisht te fëmijët

Tags:

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians