• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

4/21/2014

Aktiviteti fizik per tu dobsuar, gabimet qe duhen shmangur

Shpesh  flasim për aktivitetin fizik dhe  humbjen e peshës , por shpesh  kjo nuk ndodh , pavarësisht nga një dietë e ekuilibruar. Pyetja që lind është : pse? Shpjegimi është i thjeshtë , ka disa gabime qe duhen shmangur . Është e rëndësishme ndjekja e rregullave të sakta e të thjeshta , por të rëndësishme .

Para së gjithash ,  kryerja e një aktiviteti fizik për humbje peshe do të thotë se ajo duhet  mbështetur  me një dietë të shëndetshme dhe me mënyrë jetese të ekuilibruar . Nuk mund te humbni peshë në qoftë se ju nuk i bëni këto elemente të punojnë së bashku . " Mens sana në corpore Sano ' , sic citohet nga nje thenie  Latine , mendje të shëndoshë në një trup të shëndetshëm .Dhe vetem  pas kësaj filozofie , do të vijë  humbja e  peshës , ashtu si ne dëshirojmë .


Së pari , aktiviteti fizik  për të humbur peshë duhet të jetë i larmishëm , që do të thotë se ju duhet ti kryeni ushtrimet  në mënyrë që të vihen në veprim të gjithë muskujt e trupit , dhe jo vetëm të përqëndrohet në abdominale ose ose glutei(te ndenjura) , por edhe atyre si të kraheve , gjoksit , shpatullave etj . Aktiviteti fizik duhet të kryhet sipas kritereve  për të djegur kalori ne menyre korrekte e të saktë . Për shembull , duke hipur në një biçikletë dhe me ne levizje te shpejte gjate nje shetitje ne ajer te paster .

Sigurisht nuk duhet te ndalemi në fazën e parë të vështirësisë qe mund te kemi  ,por dale ngadale fitohet forca dhe eksperienca e duhur  .

Nuk duhet te teprohet natyrisht , në mes të një ushtrimi dhe nje tjetri duhet të merrni kohën  e  duhur ne berjen e tyre  . Ushtrimet duhet të bëhet në hapa të vegjël .


Së fundi ,  dieta e ekuilibruar , që duhet kombinuar me aktivitetin fizik , duhet të jetë e pasur me vitamina  dhe kripra minerale . 

Tags:

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians