• I keshillueshem ne rastet e anemise

  • Qipro

  • Snowalker

    per-shendetin-e-lekures-se-fytyres-tuaj

  • Howling

    Qumeshti i gjirit ben mrekullira

  • Sunbathing

    Bollguri

......

12/10/2017

Akupunktura (agopuntura) ,metoda Kineze e kurimit me gjilpera

12/10/2017 - by MEDIA CREATION · - 0 Comments


Akupunktura (agopuntura) është një disiplinë holistike qe

 perdoret per të rivendosur gjendjen e mirëqenies së trupit

dhe mendjes nëpërmjet stimulimit të lëkurës me gjilpera 

ose ndyshe ago) te  ngrohta.

Akupunktura është një metodologji antike terapeutike që i

 përket korpusit të mjekësisë tradicionale kineze. Qëllimi i 

akupunkturës është rivendosja e gjendjes së shëndetit dhe

 mirëqenies së subjektit duke futur disa gjilpera në pika të

 caktuara në trupin e njeriut. 

Gjendja e sëmundjes shkaktohet  nga një qarkullim i dobët i

qi,  (  ENERGJIA VITALE   )  me  akumulimin ose mungesën

 e energjisë nëpermjet   pjesëve të trupit. 

Duke futur gjilpera te vogla  përgjatë boshtit të meridianeve,

  behet e mundur   rivendosja e  ekuilibrit dhe  e energjisë së 

individit,per te siguruar  gjendjen e mireqenies fiziko 

mendore. 

Metoda e kurimit me gjilpera e  ka origjinën shumë të lashtë,

 që daton më shumë se dhjetë mijë vjet. Ajo ishte nën

 Dinastinë Ming  , dhe me vone qe metoda e kurimit me 

gjilpera te  arrinte kulmin e  saj, dhe te perhapej ne boten 

perendimore u be e mundur në sajë të Jezuitëve në 1600

 dhe punën e mevoneshme  të G. Sulier de Morant, një

 diplomat  ky francez.
 Mao Tse Tung (Mao ce dun)  formalizoi akupunkturën, duke

 e lejuar atë të përdoret dhe  në spitale.
Në disa zona dhe vende  të botës akupunktura eshte  vendosur dhe afirmuar  si dhe legalizuar ne menyre te

 plote.Ndersa ne vendet perendimore kjo disipline eshte

 shume pak e perhapur. 

Përfitimet e akupunkturës dhe kundërindikacionetStimulimi i lëkurës përmes gjilperave  dhe te ngrohtit paraqet

 një kure efektive kundër çrregullimeve të shumta: si

  pagjumësia, dhimbjet e  kokes, aknet, psoriasis, stresit,

 depresionit dhe infertilitetit.

Kohët e fundit, akupunktura lejon suksese të rëndësishme në

 luftën kundër varësive. Gjithnjë e më shumë njerëz po

 kthehen në akupunkturë për të lënë duhanin ose për të

 kontrolluar urinë nervore gjatë dietës. Në fakt, duke

 stimuluar një pikë të caktuar, gjilpëra e specialistit anulon

 dëshirën e pandalshme që tundon ata që përpiqen të

 ndalojnë pirjen e duhanit ose si ne rastin e ngrenies dhe

 ushqimit te tepruar.

Megjithatë, akupunktura paraqet kundërindikacione të

 rëndësishme. mos rrespektimi si dhe mos sterilizimi i agove

  (gjilperave) të përdorura gjatë një seance mund të çojë në

 infeksione dhe sëmundje shumë serioze, siç është hepatiti.


 Një praktikues i pasigurt dhe jo specialist mund gjithashtu të

 provokoje   gabimisht  deme duke shkaktuar shpime të disa

 indeve si dhe probleme të një entiteti ose natyre  tjetër.


Për ke ështe e  dobishëme

Një trajtim me  akupunkturë është veçanërisht i dobishëm

 për ata që duhet të marrin dhe asimilojne shumë ilaçe në të 

njëjtën kohë ose që kanë vështirësi në marrjen e ilaçeve te 

cilet ne kete rast  mund të zgjidhin problemin e tyre.

Gjithashtu përfshihen në këtë kategori dhe gratë shtatzëna, 

një periudhë në të cilën përdorimi i barnave dhe ilaceve në

 përgjithësi nuk rekomandohet, si dhe ata që vuajnë nga 

sëmundje kronike, pasi përdorimi i zgjatur i anti-inflamatorëve

 ka sjelle komplikime  .

Akupunktura gjithashtu i drejtohet dhe  personave fizikisht të 

shëndoshë që merren me aktivitete sportive  duke ndihmuar 

procesin e metabolizmit . 

Perdorimi i metodes me Gjilpëra keshillohet u tregohet 

gjithashtu per subjektet  e shqetësuar dhe qe kane ankth, të 

cilët në këtë mënyrë mund ta çlirojnë zemrën e tyre  nga 

kafazi i shtypjes:


Sukseset e akupunkturës në fushën e humbjes së peshës 

dhe luftës kundër pirjes së duhanit kanë zgjeruar në mënyrë

 të konsiderueshme fushën e përdoruesve.
11/16/2017

Cfare jane terapite natyrale

11/16/2017 - by MEDIA CREATION · - 0 Comments


Terapitë natyrore janë ato teknika, studime dhe praktika që nuk i përkasin mjekësisë tradicionale. Shumica kanë origjinë mijëvjeçare dhe e konsiderojnë njeriun si një njësi të pandashme në të cilën trupi dhe mendja bashkëveprojnë me njëri-tjetrin. Terapitë natyrore duhet të kenë një veprim parandalues dhe funksional dhe të mbështeten në mjetet juridike natyrore. Në Shtetet e Bashkuara janë të njohura edhe si CAM, Mjekësia Plotësuese dhe Alternative. Ku ilaçet alternative dhe plotësuese janë kompetencë ekskluzive e mjekëve, farmacistëve, dentistëve dhe veterinarëve.

11/11/2017

Mungesa e vitamines B12 simptoma e kura

11/11/2017 - by MEDIA CREATION · - 0 Comments

Eshte nje nga substancat e nevojshme per mirqenien fiziko mentale: Vitamina B12 duhet te perftohet cdo dite nepermjet ushqimeve ,sepse eshte esenciale per disa funksione te organizmit. 
Por mund te ndodhe qe absorbimi i vitamines B12 mund te pesoje alternime ne disa faza te ndryshme te jetes .
Cfare sjell mungesa e kesaj substance ,cilat jane simptomat dhe cilat jane kurat dhe mjekimet per ta integruar ate serisht?

Perpara se te fillojme eshte mire te nenvizohet se nje mungese eventuale e vitamines B12  dhe demit qe ajo mund te sjelle duhet gjithmone te jete e vleresuar dhe e dianostikuar nga vete mjeku perkates.

Vitamina B12 : funksionet dhe mangesia

Vitamina B12 e njohur dhe me emrin cobalamina, eshte nje substance jetesore dhe shume e nevojeshme per disa funksione te organizmit, dhe pse merret me ane te ushqimit eshte percaktuar dhe isoluar qe nga shekulli i shkuar , sipas disa sdudimeve te bera mbi anemine shkatrrimtare (anemia perniciosa) : Shkencetaret e atehershem zbuluan se si semundja ishte ne gjendje te shkaterronte dhe pakesonte rruazat e kuqe ,pervec  problemeve te tjera qe sillte ,si gastriti dhe problemet  neurologjike ,dhe kjo gje varet pikerisht nga mungesa e absorbimit te ketij elementi.


Ne dhjete vjecaret e ardheshem , dhe ne vecanti ne vitet 50 struktura dhe funksionet e vitamines behen me te qarta .
Ne vija te pergjitheshme sot eshte e njohur per funksionin kyc te organizmit ,ne maturimin e rruazave te kuqe ,palcen e eshtrave ,ne rregullimin e hemoglobines , në kontrollin e metabolizmit të homocisteines në konkurrencë me acidin folik, si dhe në sintezën e membranave të mielenit ,dhe ne forcimin e sistemit imunitar.

Pra sic u shpehem vitamina B12 perftohet ne rruge alimentare ( ushqimi). Kjo nevoje duhet te jete e vazhdueshme dhe konstante sepse organizmi nuk eshte ne gjendje ta sintetizoje ate ne menyre autonome (në mënyrë të pavarur).


Kur disponibiliteti i kesaj vitamine reduktohet ,pra kur fillon e mungon  ,per shkak te problemeve te ndryshme  specifike ,ose mbase per shkak te nje diete jo shume te ekuilibruar ,mund te vihet re nje mungese vecanerisht e rrezikeshme  dhe e demshme.
Nje reduktim i ndjeshem i vitamines B12 shkakton rritjen e nivelit te homocisteines  ne gjak ,nje aminoacid ky i cili mund te shtoje rrezikun e semundjeve kardiovaskulare , tumoreve ose shqetesimeve neurologjike. Dhe per me teper nje mungese akoma me e theksuar e kesaj vitamine mund te ndryshoje prodhimin dhe rritjen e rruazave te kuqe  duke sjelle ne kushtet e anemise shkaterrimtare (anemia perniciosa)

Kufizimi  i disponibilitetit te kesaj vitamine paraqitet me simptoma te avancuara ne kohe pasi mbetjet ruhen dhe magazinohen  në nivelin e mëlçisë , ku sjellin debolece, lodhje fizike ,nervosizem,veshtiresi perqendrimi ,dhe irritim.

Sic e thame shume here vitamina B12 merret vetem me ane te ushqimit  duke marrë parasysh se burimet janë kryesisht me prejardhje shtazore.

Nje mungese ose ndryshe nje mangesi jo shqetesuese e vitamines B 12 mund te riperterihet duke shtuar produktet e nevojshem ne diete ,gjithmone sipas keshilles se mjekut perkates.

Ushqimet qe kryesisht rrezultojne te pasura me kete vitamine jane: mishi,vezet. qumeshti ,dhe nen produktet e tije .Si "Aktivohet" Ligji I Terheqes Universale

- by MEDIA CREATION · - 0 Comments

Shume  prej jush  mbase kane degjuar te flitet per ligjin e terheqes

Vazhdo te lexosh...»

Si te arrish cdo sukses ,ligji universal i terheqjes

- by MEDIA CREATION · - 0 Comments

Mendo pozitivisht dhe projekto te ardhmen tende ti mund ti ndryshosh gjerat rreth teje  .


ZOTI krijoje njeriun sipas imazhit te tije ,pra ne jemi gjithashtu  pjese e tije.
Ne ZOTI na dha mundesine te jemi zoter te vetvetes ,dhe te ngjashem me te 

Libri ( the secret )  sekreti  ka bërë  popullor në mbarë botën  Ligjin e tërheqjes. 
Por te përpiqemi të bëjmë pak qartësi se çfare është dhe si funksionon ky ligj i natyres .

 Mendimi është forma më e fortë e energjisë në univers. Ligji i tërheqjes është një nga ligjet që qeverisin  mbare Universin. 
Është një ligj i pandryshueshëm, i pa anshëm dhe gjithmonë vepron, pavarësisht nëse ju jeni në dijeni të tije apo jo.

 Jo vetëm ...: të qenit i  vetëdijshëm apo  jo i veprimit te momentit eshte pandryshueshmeria e ketij ligji por  ne jeten tende percakton diferencen ne mes suksesit dhe deshtimit , te gezimit dhe merzitjes ,te pasurise dhe varferise shendetit dhe semundjes.Një ligj që punon për të gjithë në të njëjtën mënyrë
Ky ligj quhet universal sepse nuk ka rëndësi se kush jeni, ku jetoni, cilat janë besimet tuaja fetare, ku keni lindur ... ky ligj vepron për të gjithë në të njëjtën mënyrë.
 Është e vërtetë, sic eshte i vertete  ligji i pa anshëm i gravitetit  .
A keni menduar ndonjëherë pse ka njerëz që duket se kanë gjithçka në anën e tyre? Rastet fatlume, takimet fitimprurëse, sukseset, përmbushjet e kerkesave ... dhe megjithatë ato nuk ndryshojnë nga ju.
 Ndoshta ata flasin gjuhën tuaj, ata janë vetëm disa metra larg nga ju, ata kanë moshën tuaj dhe kulturën tuaj. Pra, si po bëjnë ata? Cili është ndryshimi?

Imagjinmi  dhe projektimi i  një zgjidhje  bën dallimin
Dallimi është i thjesht : ata  dinë ose  përdorin me lehtësi Ligjin e tërheqjes. 

Ata e dinë se mund te tërhiqet ajo  në të cilën  përqëndrohen ose fokalizojne . 
Në vend që të fokusohen në një problem, imagjinojne dhe dizenjojne zgjidhjen.
 Në vend që të mendojne se si mund te  arrijne   fundin e  muajit, ata kapin mundësitë e pafundme të bollëkut dhe fitimeve që jeta na ofron të gjithëve. 
Në vend që të humbin  ne vetminë e tyre, ata me vetëdije tërheqin marrëdhënie të bukura dhe të kënaqshme.
Gjithashtu ata  rrethohen  vetem me njerëz si vetvetja
 Ato  kërkojnë një rezonancë në mentalitetin e njerëzve, duke kërkuar një pasqyrë tek te tjeret   të asaj që ata janë.

Mendo vetveten si te ishe nje  magnet shume i fuqishem !

Këta njerëz janë prova e gjallë që ju keni nën sytë tuaj çdo ditë, që Ligji i tërheqjes gjithmonë punon dhe gjithashtu ju tregon se si funksionon. 
Ai u siguron atyre rastet e fatit, mundësitë, situatat e dobishme, të cilat  nuk presin tjetër veçse të shfrytëzohen. 
Mendoni për veten si një magnet i fuqishëm! Nuk është një magnet që përpiqet të tërheqë, por thjesht tërheq.
 Eshte e pa mundur qe ju nuk mund të mos  tërhiqni dhe ju nuk mund te mos krijoni : sa me shpejt qe  ju  te beheni  të vetëdijshëm për këtë, aq më shpejt do të realizoni  ëndrrat tuaja. 

Dhe sa herë që mund të ju ndodhe  qe te keni  një rastësi "fatlume" në jetën tuaj, krijoni brenda vetes një sistem besimesh që ju bën gjithnjë e më të fuqishëm, të shpejtë dhe efektiv në Artin e terheqjes  . 

Kujtohuni mire  se nëse ju vazhdimisht  mendoni se ju mungon  diçka qe ju duhet , ju do të keni një mungesë tjetër.
Eshtë jashtëzakonisht e thjeshtë, dhe  është pikërisht  keshtu ,nga perjetesia.


Si "Aktivohet" Ligji I Terheqes Universale kliko 


9/09/2017

Keto gjethe reduktojne presionin e gjakut ,luftojne obezitetin, reduktojne kolesterolin ,parandalojne diabetin

9/09/2017 - by MEDIA CREATION · - 0 Comments

Gjethet qe kurojne diabetin dhe ulin menjehere kolesterolin FIQTE DHE GJETHET E TYRE,permbajne nje sasi te madhe vlerash ushqyese ,gjithashtu sjellin te mira per shendetin tone .Pervec se ato jane te pasur me fibra ,te perkryer per tretjen ,si dhe shendetin kardiak,ato na ndihmojne qe te frenojme simptomat e plakjes duke i dhuruar organizmit tone nje sasi te mjaftueshme antioksidantesh.
Jane te pasur me hekur ,potasio,kalcium,vitamine C ,proteina,dhe polifenole,permbajne pak kalori.

Gjethet e fikut kane demostruar qe te ofrojne efekte te fuqishme ne sheqerin ne gjak duke shtuar ndjeshmerine e insulines ne glukoze .
Mekanizmi i sakte pse kjo gje ndodh akoma nuk eshte shume i qarte ,por kerkimi ne kafshe dhe ne njerez ka demostruar kete efekt .
Fale gjetheve te fikut mund te trajtojme diabetin ,trigliceridet dhe kolesterolin. Nder te tjera reduktojne presionin e gjakut ,luftojne obezitetin,reduktojne kolesterolin,parandalojne diabetin,kane nje efekt laksativ,parandalojne anemine,si dhe mbrojne nga degjenerimi makular .

Per te reduktuar trigliceridet dhe kolesterolin si dhe per te rregulluar sasine e sheqerit ne gjak ,eshte e mundur pergatitja e nje infuzi me baze gjethet e fikut ,thjesht duke ndjekur rreceten e meposhtme .


Hidhni 3 gjethe fiku te lara ne gjysem litri uje ,lerini te ziejne per 15 minuta ,filtrojeni dhe pini nje filxhan caji cdo mengjes, rrezultatet jane thuajse te menjehereshme .


Pena qe identifikon ne 10 sekonda ,ne 2018 ky test do te kryhet mbi njeriun

- by MEDIA CREATION · - 0 Comments


Ne disa raste dispozitivi eshte ne gjendje te njohe dhe nen tipin e tumorit ,kete gje e shpjegon artikulli i publikuar ne Science Translational Medicine, revista e shoqates amerikane per avancimin e shkences


Mund te manaxhohet dhe perdoret si nje stilolapes ose pene ,por ai eshte nje instrument qe lejon njohjen e tumoreve ne 10 sekonda me nje saktesi 96%.
MasSpec Pen, ky eshte emri i tij,dhe eshte nje dispozitiv i zhvilluar nga universiteti i Teksasit ,ai do ti sherbeje kirurgeve qe te kryejne diagnostikime te sakta dhe ne kohe reale .
Keruesit shkencore mendojne qe ta perdorin ate ne pacientet humane ne fillimet e 2018 .


Stilolapsi ose ndryshe pena eshte testuar aktualisht ne kaviet eksperimentale ajo eshte e perbere nga nje  maje e cila eshte printuar (stampuar) ne 3D dhe e bere me nje material  biokompatibile . Ne kete menyre pena mund te nxjerre molekulat qe duhen kontrolluar nga indi me pak pika uji ; me pas ato transferohen ne nje tub te pekulshem ( fleksibel)  ne spektometrin masiv ,i cili llogarit masen e molekulave te pranishme ne kete kampion . 
Dhe mbas disa sekondash mbi nje ekran shfaqet rrezultati .Ne disa raste pena eshte ne gjendje qe te dalloje e njohe dhe nen tipin e tumorit .Kjo është e mundur sepse çdo formë e tumorit prodhon metabolite të veçanta, si një lloj firme.
 Pas analizimit të mostrave ose ndryshe kampioneve  të indeve të tumorit të 253 pacientëve (mushkërive, vezore, tiroideve dhe gjirit), studiuesit ishin në gjendje të zhvillonin një profil molekular, duke zbuluar kështu tumoret me nje  saktësi 96%.


 Në këtë mënyrë, "stilolapsi " mund të jetë 150 herë më i shpejtë se teknologjitë aktuale në identifikimin e tumoreve dhe mund ta bëjë këtë pa dëmtuar indet e shëndetshme. Heqja e shumë indeve të shëndetshme gjatë operacionit mund ti shkaktojë efekte anësore  pacientëve të tilla si dëmtimi nervor ose ai i muskujve.Virusi ZIKA dhe kanceri,nje burim kundra kancerit. Jete e re per zikan

- by MEDIA CREATION · - 0 Comments

Virusi i zikas mund te jete arma e re kundra kancerit, kjo sipas nje studimi te bere nga universiteti i Washingtonit dhe i Kalifornise ,  mbi virusin e zikas dhe kurave per tumoret te tru .

Virusi i zikas fillon nje jete te re te dyte ,ky virus i tmerrshem dhe kanoses per shendetin kthehet ne nje premtim te mire per te luftuar tumoret ne tru. 


Kapaciteti i virusit per te vrare qelizat stergjyshesore te neuroneve ,mund te shfrytezohet per eliminimin e qelizave staminale  burimore të rrënjosura ,te cilat rezistojne nga kemio terapia dhe radio terapia ,te cilat ushqejne gliobiastomen forma me e pergjitheshme dhe e shpeshte e tumoreve ne tru ,dhe e cila padyshim mund te sjelle personin e prekur drejt e ne vdekje ,brenda dy vjeteve nga diagnostikimi .Rrezultatet premetuese demostrojne testet e para te bera ne epruvete ,si dhe mbi kafshe nga kerkuesit shkencore te ketyre dy universiteteve .


Eshte kaq fshikulluese ideja se pazienti i prekur vazhdimisht kurohet me terapine me agresive te mundeshme qe egziston ,dhe mbas disa kohesh te shikosh se tumori u rikthye ,dhe per kete shpesh here i kemi bere pyetje vetes nese natyra mund te na ofronte nje arme te forte per te luftuar dhe goditur qelizat pergjegjese ,

spjegon Milan Chheda i universitetit te Washingtonit.


Mendimi dhe ideja menjehere u perqendruan tek virusi i zikas ,i cili ne vitin 2016 u be nje kanosje per mbare boten ,kemi hipotizuar se blokimi i qelizave neurale stergjyshesore  mund te perdorej kunder qelizave staminale te glioblastomes ,shton  Michael Diamond.

E testuar ne epruvete ne qelizat e nxjerra nga pacientet e prekur ,virusi i zikas demostroi se mund te godase ne menyre perfekte qelizat staminale te glioblastomas ne vend te qelizave te shendoshta .

I injektuar tek minjte dhe kaviet e semura ,virusi ka ngadalesuar perparimin e glioblastomes,duke rritur jetegjatesine ,dhe mbijetesen .Keshtu qe virusi i zikas nga nje kanosje reale transformohet ne nje arme te fuqishme ,kundra kancerit .


 

Eksperimenti u perserit me sukses duke perdorur nje pjese te dyte trungu  te zikas  ne menyre qe te ishte me pak agresiv ,dhe i cili mund te mbahet me lehtesi nga sistemi imunitar  ne menyre qe te mos perhapet ne organizem .Nese studimet e reja tregojne pa aftesine e virusit qe te infektoje persona te tjere ,ose berjen e tij me agresiv ,atehere ne te ardhmen mund te perdoret per te shtuar fuqine dhe efektin e terapive tradicionale.

Regjistrohu

Regjistrohu per te rejat e fundit nepermjet email

© 2013 Kura popullore. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks - Shared by Namcolians